5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ


Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που, κατά γενική ομολογία, γοητεύει όσους την επισκέπτονται, με πολλούς από αυτούς να θέλουν να επιστρέφουν εκεί ξανά και ξανά. Διάλεξα τα πέντε πράγματα που έκαναν εμένα να αγαπήσω τη Βαρκελώνη και σας τα παρουσιάζω, ελπίζοντας να «ερεθίσω» την περιέργεια ή ...τις αναμνήσεις σας.

Η ΓΟΤΘΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ

Εκεί όπου το έντονο άρωμα της ιστορίας μπλέκει με τα πιο mainstream νεανικά και τουριστικά στέκια. Οι ώρες θα περνάνε χωρίς να το καταλάβετε, καθώς από τα στενά, πανέμορφα δρομάκια της Γοτθικής Συνοικίας, θα βγείτε στην περίφημη Ράμπλα και μετά στην πλάγια Καταλούνα. Το πιο ωραίο κοινό της πόλης, η πιο δροσερή και ευχάριστη ατμόσφαιρα της πόλης, η καλύτερη -μακράν- βόλτα της πόλης.


Ο ΓΚΑΟΥΝΤΙ

Το όνομα-σχολή που έγινε ταυτόσημο της Βαρκελώνης, ο Αντόνι Γκαουντί είναι ο αρχιτέκτονας που έβαλε την υπογραφή του στα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της πόλης - όπως τη Σαγράδα Φαμίλια, την Πεδρέρα κ.α - και την απόλυτη επιρροή του στο σύγχρονο πρόσωπό της. Μη φύγετε από την Βαρκελώνη, χωρίς μια θερμή «χειραψία» μαζί του.


ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ

Ένας από τους τομείς που διακρίνεται η Βαρκελώνη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι αυτός της ποιότητας ζωής των πολιτών της. Αν έχετε το χρόνο (και τη διάθεση), νοικιάστε ένα ποδήλατο και χαρείτε το τεράστιο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που απλώνεται σχεδόν σε όλη την πόλη. Φροντισμένοι στη λεπτομέρεια, με πλήρη σήμανση και -το κυριότερο- με τον απαραίτητο σεβασμό οδηγών και πεζών, οι ποδηλατοδρόμοι και γενικά το ποδήλατο ως μέσο κανονικό και όχι εναλλακτικό, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής στη Βαρκελώνη.


Ο ΛΟΦΟΣ ΜΟΝΖΟΥΙΚ

Βουτιά στο πράσινο, σε έναν ονειρεμένο λόφο κατάλληλο για τις πιο ωραίες, ξεκούραστες ή και ρομαντικές βόλτες. Και το καλύτερο; Μια ανάσα απ' το κέντρο της Βαρκελώνης. Περπατήστε τους πολλούς «κήπους» με τα ποταμάκια, τα συντριβάνια και τη μαγευτική θέα, συνδυάστε το με μια επίσκεψη σε ένα από τα τέσσερα μουσεία που βρίσκονται εκεί (Καταλανικής Τέχνης, Αρχαιολογικό, Εθνολογικό, Μιρό) και ανακαλύψτε και το ωραιότατο Ελληνικό Θέατρο, μέσα στον ομώνυμο κήπο.


ΤΑ ΤΑΠΑΣ

Ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας, τα παραδοσιακά ισπανικά τάπας (που σιγά σιγά έγιναν μόδα και στην Ελλάδα), θα στήσουν έναν λαχταριστό χορό γεύσεων στον ουρανίσκο σας όποτε κι αν τα επιλέξετε. Διαλέξτε μέσα από τη μεγάλη ποικιλία συνδυασμών κρύων και ζεστών τάπας σε κάποιο από τα πολλά τάπας-μπαρ της Βαρκελώνης και απολαύστε τα χωρίς ενοχές.

Διαβάστε επίσης: Bon dia, Barcelona! Τέσσερις μέρες στη σαγηνευτική πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Δείτε το travel video!